Långa köer förbi avspärrningarna.
1 av 4
Långa köer förbi avspärrningarna. Foto: Hasse Andersson/SR.
Polis spärrar av runt torget.
2 av 4
Polis spärrar av runt torget. Foto: Hasse Andersson/SR.
Polisbilar uppställda i skydd bakom brandstationen.
3 av 4
Polisbilar uppställda i skydd bakom brandstationen. Foto: Hasse Andersson/SR.
4 av 4
Foto: TT.

Bil exploderade vid Angereds torg

Hasse Andersson på plats vid avspärrningarna
2:22 min

Ett stort område runt Angereds torg spärrades av efter att en bil exploderat. Polisen har sökt igenom ytterligare nio bilar efter eventuella sprängladdningar. Avspärrningarna har senare kunnat minskas.

Larmet om en smäll på platsen inkom till polisen strax efter halv tio på söndagsmorgonen. Inga personer uppges vara skadade, men plåtbitar från fordonet har hittats en bra bit från platsen där bilen ska ha exploderat.

Ett 400 meter stort område kring platsen spärrades först av.

– Det har varit en rejäl smäll, konstaterar polisens presstalesman Christer Fuxborg.

Poliser på plats konstaterar att det troligtvis handlar om en bil som satts i brand - vilket resulterat i en explosion, skriver polisen på sin hemsida.

Polisens särskilda bombgrupp skickades ut för att undersöka platsen. Strax före 16-tiden ska alla bilar i anslutning till den som exploderat ha genomsökts.

Ännu vid 18-tiden arbetade polistekniker på platsen. De har inte kunnat identifiera bilen och dess ägare då den saknar registreringsskyltar.

Fyra busshållplatser för kollektivtrafiken var indragna under dagen, men trafiken släpptes senare på även om Västtrafik räknade med följdförseningar.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".