bagarhand penslar obakta bullar
Foto: Jeff Chiu/TT

Räder mot bagerier

Polis slog till mot flera platser i Västra Götaland idag. Målet har varit bolag med anknytning till bagerier och cafeér som är misstänkta för bokföringsbrott och bedrägerier. Tre personer är anhållna

Enligt Ekobrottsmyndigheten handlar det bland annat om grova bedrägerier på 2,5 miljoner kronor. Tre personer sitter nu anhållna.

– Detta rör en avancerad form av bedrägerier som är svårupptäckt. Avsikten är nu att höra de misstänktas inställning och bland annat få deras förklaring kring vem/vilka som varit företrädare för dessa bolag, hur det gått till när avtal upprättats men också över de penningflöden som skett, säger Carin Kilhamn, kammaråklagare på Ekobrottsmyndigheten i Göteborg.

Polisen slog till mot flera adresser i Västra Götaland under tisdagen. De tre anhållna kommer begäras häktade i veckan. Samtliga misstänkta nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista