Räddningsinsatsen vid Instön avbruten

Sjöfartsverkets Marie Hallerfelt "Vittne såg lågor och konturer av en båt"
0:49 min

Strax före midnatt avbröts sökandet efter eventuella överlevande från den båt som brann öster om Marstrand på måndagskvällen.

De cirka tio fartygen och helikoptrarna som deltog i räddningsinsatsen, vilken pågick under senare delen av måndagskvällen, har återgått till sina baser.

– Det aktuella området är genomsökt och vi kommer inte att återuppta sökandet under tisdagen, säger Fredrik Persson på Flyg- och Sjöräddningscentralen i Göteborg, till P4 Göteborg.

Det var vittnen som från bron över Instö ränna på Marstrandsvägen hörde nån slags explosion och såg en brinnande båt vid halvåtta-tiden på måndagskvällen. Den utbrunna båten, en mindre plastbåt, påträffades på stranden av en mindre ö, strax norr om Instön. Ingen person, död eller levande, fanns ombord.

– Den var så förstörd att det inte gick att se båtens registreringsnummer, säger Fredrik Persson.

Inga personer som skulle kunna kopplas till en fritidsbåt har hittills anmält som saknade i området.

Såväl sjöräddning, polisen, militären, kustbevakningen och räddningstjänsten och lotsfartyg deltog i insatsen som koncentrerades kring Porsholmen, norr om Instön och Instö ränna.

Under tisdagen kommer sjöpolisen preliminärt att undersöka vraket av båten och dess omgivning i dagsljus.

– Men vi misstänker inget brott, säger Anki Larsson som är biträdande vakthavande befäl på Polisens region Väst till P4 Göteborg.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".