Lars Johansson, polisen, och åklagare Lars-Göran Wennerholm på presskonferensen. Foto: Jonas Partheen/SR
Lars Johansson, polisen, och åklagare Lars-Göran Wennerholm på presskonferensen. Foto: Jonas Partheen/SR

Åtalet i Lisa Holm - mordet har kommit

En 35-årig man åtalas idag för att ha mördat 17-åriga Lisa Holm på Kinnekulle i Västergötland i juni. Enligt åtalet dödades flickan med någon slags hängsnara.


Den misstänkte gärningsmannen uppges också delvis ha klätt av flickan och tejpat för hennes mun. Efter dådet förde 35-åringen bort kroppen och gömde den i ett klädskåp i en redskapsbod, enligt åklagaren.

Lisa Holm försvann vid 18-tiden söndagen den 7 juni. Hon skulle åka moped hem från sommarjobbet på ett kafé, men kom aldrig fram. Mopeden stod kvar vid kaféet, med nyckeln i.

Polisen misstänkte snart att flickan drabbats av ett brott. Ett stort sökpådrag startades i caféets omgivningar. Missing People hjälpte till med som mest uppemot 900 frivilliga.

Fem dagar efter försvinnandet hittades Lisa Holm död i en byggnad någon kilometer från kaféet. Tre personer greps. Två av dem är nu friade från misstankar i vice chefsåklagare Lars-Göran Wennerholms utredning. Den tredje, en 35-årig man som arbetat i området, åtalas i dag. De två som friats är 35-åringens hustru och yngre bror.

35-åringen har hela tiden nekat till brottet. Blod från honom har dock hittats på Lisa Holms tillhörigheter. Enligt rättsläkarens utredning avled flickan sannolikt samma dag som hon försvann.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".