IFK:s Gustav Engvall deppar efter Kalmars 0-2 mål. Foto: Adam Ihse/TT
IFK:s Gustav Engvall deppar efter Kalmars 0-2 mål. Foto: Adam Ihse/TT
Göteborg-Kalmar 2-2

Göteborg missade guldet

1:15 min

IFK Göteborg var inte bäst när det gällde som mest. Kalmars chockstart fick guldutmanarna ur balans. 2-2 räckte inte för att IFK Göteborg skulle få lyfta SM-pokalen.

Det var riggat för guldfest på Gamla Ullevi. Men det blev inte mycket att fira för IFK-supportrarna.

Tobias Eriksson gav Kalmar ledningen efter 16 minuter när han kom först på en retur från John Alvbåge. Och i den 40 minuten skickade Papa Diouf in 2-0 till de rödklädda.

– Det är ett paralyserat mumifierat, osynligt IFK-försvar, vad är det som händer?, refererade Christian Olsson i Sportextra.

IFK Göteborg spelade upp sig i slutet av den första halvleken och lyckades få in en reducering på tilläggstid. Kalmars målvakt Ole Söderberg missbedömde Mads Albaek hörna som gick direkt i mål.

– Nu är vi med, ett mål upp, vi måste komma upp i nivå, sade Gustav Engvall till Radiosporten i halvtid.

Hemmalaget kom ut med mer energi och dominerade inledningen av den andra halvleken, men det skulle dröja ända till den 83:e minuten innan Mads Albaek nickade in kvitteringen inför ett blåvitt hav.

Men 2-2 räckte inte för IFK Göteborg. IFK Norrköping vann mot Malmö med 2-0 och Göteborg slutar på en andra plats i allsvenskan 2015.

– Jag tyckte inte att man fick ihop helheten, laget och sina idéer, man kommer inte alls fram dit i dag. Det finns en stor anspänning i laget man är tagen av stundens allvar och klarar inte av att komma upp och prestera utan är lite rädd för att inte lyckas i dag, säger Radiosportens expert Håkan Mild.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista