Trafikljus. . Foto. Hasse Holmberg/TT
Trafikljus. . Foto. Hasse Holmberg/TT

Boende kräver trafikljus efter smitningsolycka

1:18 min

Efter smitningsolyckan vid Vegagatan i Linnéstaden igår där en äldre kvinna skadade sig illa vädjar oroade grannar till kommunen genom mejl.  – Sätt upp ett trafikljus!

En man i 60-årsåldern har tagits in till förhör efter den smitningsolycka under onsdagseftermiddagen där en 81-årig kvinna fick föras till sjukhus efter att blivit påkörd vid Vegagatan i Linnéstan.

Bilen var avställd och hade körförbud, och innan polis och ambulans anlänt smet föraren från olycksplatsen.

Men efter tips om var bilen fanns har polisen tagit in mannen till förhör.

Kvinnans tillstånd ska vara allvarligt men stabilt enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset. Nu reagerar grannar i närheten. 
Martin Hammar är en av dom: 

– Eftersom så många bilar åker fort där så tycker jag att det känns som det behövs något annat än att bara lita på trafikanternas goda vilja. Trafikljus känns som det säkraste så jag mejlade till kommunen och föreslog att ett trafikljus skulle sättas upp. 


Svaret till Martin blev att trafikljus inte längre sätts upp utan kommunen försöker istället bygga så att bilar inte kan hålla hög fart.
Bengt Halling arbetar som konsult på Trafikkontoret och han tror att en ny trafiksignal skulle få omvänd effekt:

– Det är falsk trygghet. Barnen tittar på den gröna gubben och går ut och så kommer någon och kör på rött ljus så blir det en ofantlig katastrof.

Martin Hammar förstår Trafikkontorets argument men ser ändå gärna att ett trafikljus monteras.

– Då blir det en tydlighet som behövs där. Övergångsstället respekteras inte av alla, tyvärr, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista