Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio
65-åringen hittades på sin gård i Derome utanför Varberg.Foto: Mattias Bolin/Sveriges Radio

Bevisen mot mordmisstänkta 13-åringarna stärkta

"Vi ska hålla ett sista förhör med pojkarna"
1:04 min

Bevisen mot de 13-åriga pojkarna som misstänks för mordet på en 65-årig man i Derome utanför Varberg i juni har stärkts. Det är resultatet av den tekniska undersökningen som nu är klar. 

Cecilia Bergsten, chef för grova brott på polisen, vill inte gå in på några detaljer förrän de avslutande förhören har hållits med pojkarna, men enligt henne har misstankarna mot dem stärkts. 

– Ja, absolut. 

När kan ni hålla de avslutande förhören?

– Först måste vi nogsamt gå igenom det tekniska protokollet, men jag skulle tro att de sista förhören ligger kanske en eller två veckor fram i tiden. 

Vad händer sen?

– Sen måste ju utredningen delges i god ordning, därefter ska det ju ske förhandling. 

Har man en rättegång mot 13-åringar?

– Svaret på den frågan är nog både ja och nej, det kommer gå till precis som det gör på en vanlig förhandling. Men syftet är ju inte detsamma, syftet är inte att bestämma en påföljd utan snarare att avgöra en behandlingsform för de här båda gossarna. 

De två 13-åriga pojkarna kommer från två olika stadsdelar i Göteborg. De var placerade på ett familjehem i Varberg men rymde därifrån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".