Migrationsverkets svar på anställdas protestbrev

1:08 min

Migrationsverkets regionschef i väst, Marcus Toremar, svarar nu på kritiken från anställda. I brevet beskriver personalen bland annat att de är missnöjda över den pressade arbetssituationen, något som regionschefen ser allvarligt på.

Marcus Toremar har förståelse för de anställdas pressade situation och menar att läget är svårt, alla jobbar mycket mer än vad man brukar.

I brevet som igår skickades till migrationsverkets ledning uttrycker medarbetarna sitt missnöje med bland annat schemaläggningen över jul och nyår där flera anställda, bland dem flera ensamstående föräldrar, tvingas jobba och inte får ta ledigt. Toremar säger att man ska se över schemat och försöka lösa problemen, men säger också att utrymmet för undantag är litet.

Den medarbetare som P4 Göteborg har pratat med, och som vill vara anonym, säger att det finns en rädsla bland de anställda att förlora jobbet om man visar sitt missnöje, en bild som Marcus Toremar inte känner igen. 

– Det är en anklagelse som är svår att bemöta. Jag tycker att man ska ta det på allvar men jag känner inte igen mig i den bilden. Man ska diskutera med sin enhetschef om man är trött eller sliten och behöver göra något annat, det jobbar cheferna med hela dagarna, säger han.

Du hittar hela brevet från de anställda i länken nedan.