Nytt kulturhus i Bergsjön

3:18 min

Det var många glada miner när det nu blir klart att Rymdtorget i Bergsjön får ett nytt kulturhus. Och ibland får en fråga ett musikaliskt svar.

Karin Pleijel, miljöpartistiskt kommunalråd, ansvarar till vardags för skolfrågor men den här dagen, på ett regnigt Rymdtorget, så visade hon prov på en oväntad skönsång. Hon förklarar att hon bodde här i fem år och att det var här som hon träffade sin kärlek i livet.

– Det känns som en dröm verkligen, det här är Bergsjön värt. Alla vi som älskar Bergsjön har längtat efter ett kulturhus, säger Karin Pleijel.

Mariya Voyvodova, socialdemokratiskt kommunalråd håller med. Hon är politiskt ansvarig för kulturfrågor.

– Vi vill bygga ett nytt kulturhus i Bergsjön. Det är en fråga som länge funnits som en rödgrön satsning i Göteborg och nu ser vi faktiskt att något konkret händer, säger Mariya Voyvodova.

Det är inte bara politiker som är nöjda med beslutet.

– Angående kulturhuset tror jag att det kommer bli väldigt väldigt bra då fler kvinnor kommer ut och även barn. Det är rätt tråkigt på torget och det är ofta bara män som hänger, berättar Rim Masharami som driver ett fik i Bergsjön.

En av de som länge haft kontakt med politikerna är Bergsjöns Kulturhusförenings ordförande Yillaf Faraji. Hon har varit drivande i frågan och är oerhört glad över att det hårda slitet äntligen burit frukt.

– Vi behöver detta, vi har saknat detta så länge!

Lyssna på klippet för att höra ett kommunalråd ta ton!