Sjumilahallen stängd på kvällstid

1:05 min

Sedan mordet nära Sjumilahallen i Biskopsgården i slutet av oktober har hallen varit stängd under kvällstid vissa dagar. Stängningen kommer fortsätta på obestämd tid.

Det är Sjumilahallens öppna verksamhet på måndag-, onsdag och lördagskvällarna som berörs av stängningen. Tidigare brukade mellan 60 och 70 ungdomar spela fotboll i hallen vid de tillfällena.

Men på grund av att en del personal kände sig otrygga efter dödsskjutningen bestämde sig facket Vision för att stänga hallen och införa ett så kallat skyddsstopp, en ovanlig åtgärd som endast används när det finns "fara för liv och hälsa".

Skyddsstoppet hävdes efter några dagar, men hallen kommer ändå att hållas stängd på obestämd tid - men inte på grund av säkerhetsskäl. Det säger Kicki Jaballah, koordinator för Kultur och Fritid i Västra Hisingen:

- Vi vill gärna ta ett steg tillbaka och få bättre perspektiv på saker och ting, om vi gör rätt saker för rätt målgrupp och vad vi behöver åtgärda. Det är tryggt hos oss, vi känner inget hot, lägger hon till.