Full fart med elhockey i helgen

1:09 min

I Kvibergs nybyggda multiarena är det full fart i helgen. För 30 året i följd hålls Göteborg open med 350 deltagare och en av sporterna är elhockey.

- Man är tre spelare på planen i varje lag, så sammanlagt sex stycken. Jag tänker att det är som en blandning mellan innebandy och hockey, säger Caroline Eriksson som är med och spelar med göteborgsklubben 3V.

Spelarna susar fram på sina elrullstolar och styr med en joystick. Vid benen sitter klubbladet som de passar och dribblar med. Varje spelare på planen har också en speciell roll.

- En driver bollen och en blockar och plockar bort motspelaren. Sen en spelare som tänker hemåt. Men den kan inte alltid stå och täcka mål utan får också följa med upp, säger Caroline.

Tävlingen Göteborg open är öppen för barn och ungdomar från sju år och uppåt. Under helgen går det också att prova på en hel rad andra sporter. Bland annat rullstolsbasket, friidrott och luftvapenskytte. Allt för att få fler att börja idrotta. Men för Caroline är det elhockeyn som gäller.

- Det är farten och adrenalinet och sen älskar jag att tävla.