Taxi kurir sparkar vd efter färdtjänstproblemen

0:58 min

De långvariga färdtjänstproblemen för Taxi kurir gör nu att de vd Tomas Andersson sparkas med omedelbar verkan, skriver Gp.se.

- Vi körde fast och har inte levererat kvalitet och service till brukare enligt det avtal som vi har haft med färdtjänsten, säger Ole Oftedal, VD för Fågelviksgruppen som äger Taxi kurir, till P4 Göteborg.

Tidigare i veckan vittnade färdtjänsten i Göteborg om att vissa dagar har inte Taxi kurir och Taxi 020, som ägs av Fågelviksgruppen, inte kunnat leverera en enda bil.

Därför sparkas Tomas Andersson och Magnus Klintbäck hämtas in från Taxi Kurir i Stockholm som ny tillförordnad vd. Även Tommy Edlund, i dag chef för Fågelviksgruppen region syd blir platschef för verksamheten i Göteborg.

Men hur Taxi kurir ska komma till rätta med att det har funnits för få taxibilar som har kört åt färdtjänsten kan inte ledningen svara på.

- Det är lite tidigt för mig att säga hur exakt det här ska förändras. Men det är givet att vi kommer jobba nära färdtjänsten, likaså våra förare och åkare, säger Oftedal.