Sjumilaskolan Biskopsgården Foto: Madeleine Blidberg/SR
Sjumilaskolan Biskopsgården Foto: Madeleine Blidberg/SR

Ånger bland elever på Sjumilaskolan

1:25 min

Idag var Sjumilaskolan igång igen efter att i fredags ha tvingats stänga på grund av elevprotester mot att ett antal lärare valt att sluta på skolan.
Idag uttryckte eleverna ånger.

- Det är klart att de tycker att de agerat fel. De var frustrerade men inser nu att man inte kan agera så när man blir arg på skolan, säger rektorn Hamid Zafar.

Enligt honom har stämningen på skolan varit lugn under dagen. Skolledningen har gått runt i klassrummen på skolan och pratat med alla elever om fredagens incident, då ett antal elever förstörde möbler och tavlor i skolans reception. Det har gjorts en polisanmälan om skadegörelse kring själva incidenten.

Lärarförbundets lokala representant Andrea Meilung tonar ner händelsen från i fredags och säger till P4 Göteborg att det inte var så farligt men förstoras upp på grund av att det skedde på just Sjumilaskolan. Skolan har tidigare haft dokumenterade problem med arbetsmiljön.

Men även om händelsen tonas ned kommer det följas upp säger Hamid Zafar:

- Några av eleverna som stod för skadegörelsen är 15 år och de kommer att ha separata möten med polisen. Vi kommer att kalla de här barnens föräldrar till skolan för att vi vill ha ett bra snack med dem. Några har redan varit på skolan och träffat oss i skolledningen, men vi vill ta ett samlat grepp kring den här incidenten, som vi ser väldigt allvarligt på.

På torsdag kommer skolledningen att ha ett möte tillsammans med bland annat Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund, för att diskutera hur man ska hantera och motverka liknande incidenter i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista