Bandy- skridsko, klubbspets och boll. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix.

Ingen is på Heden

"Regn och blåst är isens värsta fiende"
1:12 min

Det milda klimatet i Göteborg ställer till det för alla is-älskare. Vädret gör att det dröjer innan göteborgarna kan åka skridsko på Heden igen.

– Just nu så ser det inte så bra ut med regn och blåst vilket är isens värsta fiende, säger Janne Eklund som är enhetschef på anläggning i centrum.

Vädret behöver vara under fem grader i drygt en vecka och gärna ner mot nollstrecket för att isanläggningen ska bli bra.

Som det ser ut just nu så kommer det dock regna och vara plusgrader i Göteborg nästa vecka vilket innebär att det därför kommer att dröja innan göteborgarna kan snöra på sig skridskorna på Heden.

– Vi har en beredskap redo. Så fort vi får en indikation på att temperaturen kommer att gå ner och att det kommer att hålla sig så i fyra-fem dagar kommer vi att arbeta dygnet runt tills dess att vi byggt upp en bra grund för isen, säger Janne Eklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".