Skadegörelse Nytorpsskolan. Foto: Andreas Lithander/SR
1 av 2
Skadegörelse Nytorpsskolan. Foto: Andreas Lithander/SR
Skadegörelse på Nytorpsskolan. Foto: Andreas Lithander/SR
2 av 2
Skadegörelse på Nytorpsskolan. Foto: Andreas Lithander/SR

Två skolor utsatta för stor skadegörelse

"Oerhört tråkigt att de inte kan gå till skolan"
0:58 min

Eleverna på Nytorpsskolan i Hammarkullen får inte komma till skolan och på Vättleskolan i Angered möttes personal av omfattande klotter under morgonen.

Natten till idag utsattes Nytorpsskolan för stor skadegörelse, bland annat krossade rutor och sönderslagna bänkar och skåp.

Skolledningen beslutade därför att hålla skolan stängd idag så att eleverna inte ska behöva se den omfattande skadegörelsen.

- Skadegörelsen är inuti i skolan och det är så pass mycket. Det finns glaskross och det vi gör att städa upp så att det går att ha undervisning helt enkelt, säger Rickard Ernebäck, sektorschef för utbildning i Angereds stadsdelsförvaltning.

Under sanneringen upptäcktes också klotter med hotfullt budskap. Men trots det så öppnar skolan igen imorgon.

- Polisen har varit här och gjort bedömningen att vi kan hålla öppet imorgon, säger Ernebäck.

Även Vättleskolan i Angered har också utsatts för skadegörelse under helgen. Där har rektorn polisanmält klotter som ska ha skett någon gång under helgen.

- Där finns det omfattande väktarrapporter och även filmer från övervakningskameror som nu har överlämnats till polisen.

Stadsdelen tar nu hjälp av Trygg i Angered där bland annat polisen och kommunen ingår.

- Vi trycker på den knappen så får vi tillgång till ett stort maskineri för att öka tryggheten, säger Ernebäck.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".