Foto: Lionel Cironneau/Scanpix.
Foto: Lionel Cironneau/Scanpix.

Åklagare går inte vidare med stöld av bröstimplantat

Advokaten: "Vi håller inte med om åklagarens bedömning"
0:37 min

Tidigare under hösten anmälde tio kvinnor fem läkare på Art Clinic i Mölndal för stöld av kvinnornas bröstimplantat. Men åklagaren väljer inte att gå vidare med brottmålet.

Det handlar om så kallade PIP-implantat som läkemedelsverket redan för fem år ansåg vara farliga då innehållet kan läcka ut.

De tio kvinnor som nu anmäler Art Clinic har opererat ut implantaten. Men när de bad om att få tillbaka dem ville företaget att kvinnorna skriva under på att det inte var något fel på PIP-implantaten. Därför anmäldes de fem läkarna då kvinnorna vill ha tillbaka implantaten förbehållslöst.

Men kammaråklagare Camilla Tell har utrett kvinnornas anmälan och hon väljer att inte gå vidare med brottmålet. Den sista chansen för att ta målet till tingsrätten är att överklaga det till åklagarmyndighetens utvecklingscentrum för att en annan åklagare ska ta ställning till deras anmälan.

– Vi kommer att begära en omprövning, alternativt en överprövning, av åklagarens beslut. Eftersom vi inte håller med om åklagarens motivering, säger Gunnar Brolin som är kvinnornas advokat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".