Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i samtal med Gun Holmertz som driver Caritas. Foto: Simon Rissvik/SR
1 av 2
Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke i samtal med Gun Holmertz som driver Caritas. Foto: Simon Rissvik/SR
Caritas lokaler i Hjällbo, Angered. Foto: Simon Rissvik/SR
2 av 2
Caritas lokaler i Hjällbo, Angered. Foto: Simon Rissvik/SR

Alice Bah Kuhnke (Mp) vill se fler satsningar på frivilligorganisationer

"Göteborg stad är i framkant"
1:34 min

Sverige måste satsa mer på frivilligorganisationer som hjälper till med flyktingmottagande. Det tycker kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke som idag besökte jullunchen på frivilligorganisationen Caritas i Hjällbo.

De drygt 325 asylsökande som är inskrivna i frivilligorganisationen Caritas olika program var idag bjudna på jullunch i lokalerna i Hjällbo.

På Gästlistan fanns också kultur-och demokratiminstern Alice Bah Kuhnke som menar att frivilligorganisationernas roll i välkomnandet av nyanlända är helt avgörande:

- De spelar en oerhört stor roll, vi skulle aldrig klara av det vi kämpar med om det inte vore för det civila samhällets organisationer, säger hon.

Hon säger att kommunerna måste bli bättre på att samarbeta med organisationer som Caritas men lyfter samtidigt fram Göteborg som ett undantag:

- Det finns delar av vårt land, inte minst Göteborg stad, som är i framkant med samverkansmodeller mellan kommuner och frivilligorganisationer. Här särskiljer sig Göteborg med många av våra 290 kommuner. Här har vi en läxa vi måste göra, vi har inte tid att vänta heller, det måste ske nu, säger hon.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".