Fyrverkeri över Göteborg under nyårskvällen. Foto: Andreas Kron/Sveriges Radio
Fyrverkeri över Göteborg under nyårskvällen. Foto: Andreas Kron/Sveriges Radio

Lugn nyårsnatt i Göteborgsområdet

SOS Alarm fick ta emot många samtal under nyårsnatten men Göteborgarna firade ändå in det nya året relativt lugnt.

Både polis och räddningstjänst vittnar om en lugn nyårsnatt. Polisen har 420 inrapporterade händelser vilket inte är mer än en vanlig helgkväll.

En lägenhet i Nya Kvillebäcken på Hisingen började brinna vid fratiden på morgonen och två personer fick föras till sjukhus. Men enligt räddningstjänsten handlar det inte om allvarligare skador. vad som orsakade branden är okänt.

På Bredfjällsgatan i Hammarkullen började det brinna på två balkonger i ett lägenhetshus. Branden startade på grund av nyhårsraketer som avfyrats och landat på balkongerna.

Även i övriga landet blev nyårsnatten relativt lugn. På många håll kom uppgifter om fyrverkerier som skjutits på olämpliga sätt, i många fall mot andra personer och mot fastigheter.

I Malmö fick en pojke skador på händerna och små splitterskador i ansiktet på grund av fyrverkerier och i Husby utanför Stockholm fick ett barn en raket mot ögonen och båda ögonbrynen blev bortsvedda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".