Fem tusenlappar ligger på rad.Foto: Jessica Gow/Scanpix
Tusenlappar. Foto: Jessica Gow/Scanpix

Konkurs hotar efter supporterbråk

"Detta är ett knivhugg i ryggen"
1:00 min

IFK Göteborgs futsalsatsning kan vara i fara efter det att Lisebergshallen stängdes för publik till gårdagens derby mot Gais futsal.

Efter bråk på stan mellan supportrar till de båda lagen togs beslutet att av säkerhetsskäl inte släppa in större delen av publiken till det så gott som utsålda derbyt i futsalligan.

Det innebar att 1200 personer med förköpsbiljett inte kom in, något som kan få stora konsekvenser för framtiden.

– Vi har fått mycket stöd av IFK Göteborg och vi är otroligt nöjda med samarbetet men vi fortsatt en egen liten sektion med vår egen ekonomi och först och främst ska vi göra våra futsalsuppotrar nöjda för futsalens skull, säger en bedrövad Martin Norén, futsalordförande i IFK Göteborg.

– Men det är klart att detta rent ekonomiskt är ett knivhugg i ryggen som kan komma sluta i konkurs.

Finns det en risk att Blåvitts futsal får lägga ned?

– Ja, den risken finns. Med de ekonomiska skyldigheterna vi har utifrån ett så här stort arrangemang så är det helt klart så, säger Martin Norén.

GAIS SLO, Erik Bergkvist säger att han inte vill utesluta att returmötet spelas för tomma läktare.

Lyssna på Eftermiddag i P4 Göteborg efter 15 - då hör du bland annat supporterpolisen som hamnade mitt i tumultet på Avenyn igår

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".