David Bowie. Foto: Ron Frehm/TT.
David Bowie. Foto: Ron Frehm/TT.

P4 hyllar David Bowie

Ikonen och musikartisten David Bowie är död och med anledning av det ändrar P4 om i sin tablå under måndagskvällen.

Först ut är en Bowie-special med Maths Broborg som ligger mellan klockan 21.00-22.00.

Efter det följer Karlavagnen mellan 22.10- 24.00 som också handlar om Bowie och hans betydelse.

Ring in till Karlavagnen i kväll och berätta om ditt vackraste, roligaste eller kanske märkligaste minne med eller om David Bowie! I studion finns Marjaana Kytö och Fredrik Virtanen.

Telefonnumret är 099-110 90. Slussen öppnar redan kl. 21.00 och du kan också mejla din berättelse till: karlavagnen@sverigesradio.se eller kommentera på Facebooksidan eller på Twitter med #Karlavagnen. 

Men redan nu kan du lyssna på tre dokumentärer om David Bowie på Musikdokumentär som idag släppt tre poddavsnitt om artisten som går att lyssna på:

I juni 1972 landade David Bowies utomjordiske rollfigur Ziggy Stardust på en sparsamt upplyst sidogata i London. En ny sorts rockstjärna hade anlänt – androgyn, gåtfull och teatralisk. Det här programmet gjordes år 2012 av Maths Broborg för P4 Musik. 

David Bowie (1947-2016) var en av vår tids största rockstjärnor, sångare, musikaliska banbrytare och stilbildare. Detta program innehåller en snabbtitt på Bowies olika musikaliska faser och imagemässiga förklädnader. Programmet gjordes år 2012 av Maths Broborg. 

Håkan Persson och Stefan Wermelin presenterar rockstjärnan, kompositören och stilikonen David Bowie (1947-2016). Vi hör både Bowieintervjuer och massor av musik i detta program från 1996. Det sändes ursprungligen i programmet P3 Rock. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".