Fullt i många återvinningsstationer. Foto: Monir Louidi/SR
Fullt i många återvinningsstationer. Foto: Monir Louidi/SR

Snön orsakar extra sophämtning

1:27 min

Tisdagens snöoväder ställde till det för många, bland annat har inte renhållningsarbetarna kunnat tömma återvinningsstationerna som vanligt.

Många har vittnat om fulla återvinningsstationer, bland annat från Angered och Änggården.

Samtidigt har många Göteborgare börjat höra av sig till Göteborgs kommun eftersom många inte fått sina vanliga sopkärl tömda.

Ulrika Naezer, kommunikatör på Kretslopp och Vatten, Göteborgs kommun medger att man haft problem att ta sig fram för att tömma kärlen vid fastigheter.

– Göteborg har ju en del backar som är svåra att ta sig fram i. Dessutom bildar snömassorna vallar som inte går att ta sig igenom på många håll, säger hon.

Därför vidtas nu specialåtgärder.

– Det blir sophämtning i morgon, lördag. Dom tömmer så mycket man hinner med. Sedan förväntas det bli töväder och vi räknar med att det ska fungera som vanligt i nästa vecka, säger hon och uppmanar fastighetsägarna att hålla vägarna till sopkärlen framkomliga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista