Foto: Claudio Bresciani
Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani

Misstanke om sexualbrott på förskola

2:54 min

En medarbetare på en förskola i Alingsås är anhållen, misstänkt för sexualbrott. Medarbetaren är tagen ur tjänst enligt Alingsås kommuns kommundirektör Magnus Haggren. 

– Det jag kan säga är att vi har en medarbetare vid en förskola som nu sitter anhållen misstänkt för ett brott och att den här medarbetaren är tagen ur tjänst, säger Magnus Haggren.  

– Det vi har fått uppgifter om från polisen är att det handlar om misstanke om sexualbrott och det viktigaste för oss just nu är att stötta personal och att ge barn och föräldrar, som är berörda av den här händelsen det stöd de behöver. 

Hur har ni gjort det?

– Vi har gett samtalshjälp från socialförvaltningen och från annan bra stödpersonal, som kan hjälpa till under eftermiddagen i dag. Jag tror nu att de flesta har fått den information och det stöd som de behöver, säger Magnus Haggren. 

Vad säger du om den här situationen?

– Det är allvarligt och det lämnar ingen oberörd. Det är beklagligt. Men vi måste låta polisen göra sitt jobb nu och så får vi hjälpa och stötta dem vi kan hjälpa.

Om hur många barn som kan ha drabbats, om medarbetaren har arbetat på flera förskolor i kommunen eller hur länge hen har arbetat på den aktuella förskolan kan Magnus Haggren inte uttala sig om. Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista