Skaraborgs tingsrätt
Slutpläderingar pågår i hovrätten.

Lisa Holms pappas ilska mot Rönnbäck

Lisa Holms pappa: "Nu får du sluta ljuga"
0:42 min

Det blev känslosamt under hovrättens sista dag. Försvarsadvokaten Inger Rönnbäcks slutplädering fick Lisa Holms pappa att reagera starkt. 

Det var under inledningen av försvarets anförande som advokat Inger Rönnbäck ifrågasätter vem det egentligen var som ledde sökandet.

Rönnbäck säger att många som varit med och letat efter Lisa Holm har anknytning till familjen Holm och ifrågasätter vem som egentligen lett sökandet. Polisen eller militären.

Det är när Rönnbäck menar att det var Lisa Holms pappa som gav Missing People i uppgift att söka igenom den område där Lisa Holms jacka och hjälm hittades som pappan tappar besinningen.

– Sluta ljug, ropar han.

Men han stillar sig snabbt och ber om ursäkt för sitt utspel. 

Advokat Inger Rönnbäck fortsätter sedan att på flera sätt kritisera polisens förundersökning. Hon menar att flera spår inte undersökts.

Hon pratar bland annat om den mystiske person som, enligt 35-åringens fru varit inne i bostaden.

– Det är lite Twin Peaks över det, säger Rönnbäck.

Rönnbäck pekar också på det faktum att kaféet inte sökts igenom samt att man inte letat fingeravtryck på de saker, körkort och annat, som Missing People fann på olika platser i området.  Rönnbäck menar att det skett flera stölder på gården och att ett tänkbart scenario är att Lisa Holm sett något, som hon inte borde sett.

Efter Rönnbäcks slutplädering får åklagaren Lars-Göran Wennerholm och familjen Holms advokat Tore Brandtler göra sina anföranden då de får möjlighet att lägga fram sin sak och besvara Rönnbäcks påståenden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".