Alla boende fått byta hem i natt.
Foto: Adam Ihse/TT

Många frågetecken kring knivdådet i Mölndal

0:43 min

Det är fortfarande många frågetecken om vad som hände igår när en 22-årig kvinna höggs till döds på ett boende för ensamkommande flyktingar i Mölndal.En 15-årig pojke är gripen men åklagaren har ännu inte svarat på hur utredningen går.

Åklagare har ännu inte beslutat om den 15-åring som anhölls igår ska också begäras häktad för knivdådet på HVB-hemmet i Mölndal där en 22-årig kvinna som arbetade på boendet dödades. I morgon onsdag väntas åklagare Linda Wiking lämna besked i ärendet och om 15-åringen ska häktas.

Christer Fuxborg som är polisens presstalesman berättar vad som händer idag:

– Det är traditionellt polisarbete so ligger till hands idag och man kommer hålla kompletterande förhör idag med de personer som hördes under gårdagen. Ifall man har fått nya frågeställningar.

– Man tittar givetvis på den tekniska undersökningen, som gjorde igår. jag vet att de skulle tillbaks i dag också.  

– Sen kommer också senare idag den misstänkte att höras.

Hur mycket vet man idag vad som hände igår morse?

– Jag tror inte man har en klar bild om vad den bakomliggande orsaken är ännu. Men jag vet att man har lite funderingar åt något håll, men det är inget jag kan dela med mig just nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista