Utanför HVBhemmet.
HVB-hemmet i Mölndal. Foto: Monir Loudiyi/SR

15-åring också misstänkt för mordförsök

Den 15-årige pojke som misstänks för att ha knivhuggit en 22-årig kvinna till döds på HVB-boende i Mölndal begärs häktad för mord. Han misstänks också för mordförsök på ytterligare en person.

Det på morgonen måndags som polis och ambulans kallades till HVB-hemmet i Mölndal. Enligt polisen hade bråk uppstått och en 22-årig kvinna hade blivit knivskuren. Kvinnan avled senare på förmiddagen på Sahlgrenska av sina skador.

Den 15-åriga pojken greps efter att boende på hemmet hållit fast honom och han togs in till förhör. Han anhölls senare samma dag.

Åklagare Linda Wiking har nu under eftermiddagen delgivit pojken misstanke om mord men även ett mordförsök på ytterligare en person och kommer att begära honom häktad.

Det är ännu oklart när det kommer vara en häktningsförhandling i Göteborgs tingsrätt i målet och 15-åringens advokat vill inte uttala sig i ärendet.

– Jag varken får eller kan lämna någon kommentar i nuläget, säger Nicklas Unger till P4 Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".