Leif Wivatt på den tiden CD-n regerade/Foto   SR Göteborg
Leif Wivatt på den tiden CD-n regerade /Foto SR Göteborg

Fem nya låtar på Wivatts Spotify-lista

Denna vecka med fem engelska akter, en av dem nu boende i Göteborg och en i Kalifornien.

Listan finns i sin helhet på Spotify

P J Harvey - The Wheel

Den brittiska sångerskan har legat lågt ett tag men är nu på gång med nytt album i april. En egensinnig artist med en stor röst, bra gitarrspel och en verkligt bra låtskrivare med stor utstrålning live. Polly Jean Harvey är född 1969 och fick sitt genombrott i mitten av 90-talet. Det var 2011 vi senast hörde av henne med album och det årets Let England Shake prisades och hon fick för andra gången det prestigefyllda Mercury Music Prize. Hon har presenterats som ett av huvudnamnen på Way Out West i sommar och kommer där göra sin första Göteborgsspelning någonsin.

Wilko Johnson & Roger Daltrey - I Keep It To Myself

Gitarristen Wilko Johnson var med och bildade pubrockgruppen Dr. Feelgood från Canvey Island utanför London i början av 70-talet, Efter bara två album i mitten av decenniet hoppade han av men har hela tiden sedan dess kört på med egna band eller som en period medlem i the Blockheads. Wilko Johnsons liv har skildrats i ett par fina dokumentärer, bland annat Oil City Confidential (2009), och han blev rubrikernas man häromåret när hade fått en svår cancer ingen trodde han skulle överleva. Men genom en lyckad operation är han åter igång och turnerar nu i bla Göteborg i februari. Ur ett album som gavs ut i mars för två år sedan där han fick The Whos grymme sångare Roger Daltrey med sig och albumet Going Back Home är fantastiskt bra, tio av elva låtar som denna skrivna av Wilko själv.

Sue Sergel- Ballad Of The Gunslinger

Ny singel från en göteborgssångerska/gitarrist och låtskrivare som nu gör en nysatsning. Sue kom från Liverpool till Göteborg 1975 och spelade ofta på bluesscenerna under 80-och 90-talen. Senast vi hörde av henne på skiva var med albumet Move Into the Light 2008. Med nya albumet Beneath The Willow Tree från i höstas har hon hittat ny stil, nu mer åt americana där hennes medmusiker Erik Ivarsson på gitarr och Jimmy Olsson på bas utgör en tight trio. Här i nytt material för i år, en låt inspirerad av Stephen Kings Dark Tower-serie.

Savages- Adore

Den här tuffa och nu väldigt omskrivna rockgruppen bildades i London 2011 och består av franskfödda sångerskan Jehnny Beth samt engelskorna Gemma Thompson (gitarr), Ayse Hassan (bas) och Fay Milton (trummor). De albumdebuterade med Silence Yourself 2013. Här med andra singeln ur deras nya album Adore Life. Superspännande rock musik.

Graham Nash - This Path Tonight

Den första soloplattan med nytt material på fjorton år för denne rocklegend med en karriär på över fem decennier. Hans signum är den sköna rösten och melodikänslan. Den i dagarna 74-årige Graham Nash började hemma i Manchester som medlem i the Hollies innan han i slutet av 1960-talet flyttade till USA för att där bli medlen i Crosby, Stills, Nash & Young. Det senaste decenniet har han varit flitigt på turné med David Crosby och ägnat sig åt att sammanställa diverse boxar med gammalt CSN&Y-material. Denna låt är singel och försmak på ett album med samma namn som släpps 15 april. Under 2016 kommer en omfattande soloturne där han bl.a har med sig sitt albums producent Shane Fontayne på gitarr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista