Rafael Lavicki, förvaltare Bostadsbolaget. Foto: Anders Hagström/Sveriges Radio.
Rafael Lavicki, förvaltare Bostadsbolaget. Foto: Anders Hagström/Sveriges Radio.

Bostadsbolaget tar över i Hammarkullen

0:56 min

Idag tog kommunala Bostadsbolaget över 890 lägenheter i Hammarkullen. Och bland de boende hoppas nu många att området ska rustas upp.

Husen på Bredfjällsgatan och Gropens gård har tidigare haft en lång rad privata ägare och kritiserats för bristande underhåll.

Och det var många boende som ville lämna synpunkter och förslag på förbättringar när de nya ägarna hade öppet hus på Folkets hus på Hammarkulletorget.

– Det första är att etablera en kontakt så att folk vet att vi har tagit över. Sedan ska vi inventera för att ta reda på vad som verkligen behövs göras. Det är en utmaning för oss, säger Rafael Lavicki, förvaltare på Bostadsbolaget.

Ni tar över nästan 900 lägenheter idag. Kan du lova att det kommer bli bättre?

– Det var avsikten med köpet. Att sitta här och lova är kanske naivt, men det kommer att märkas på längre sikt att vi har ambitioner att göra skillnad i området, säger Rafael Lavicki.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista