Lydia Brengesjö och Signe Vallin som studerar industriell ekonomi var på plats för att leta sommarjobb. Foto: Anders Hagström/Sveriges radio.

Hård konkurrens om framtidens kompetens

1:08 min

Idag samlades 150 företag på Chalmers för att fajtas om morgondagens spetskonkurrens.

Omkring 150 företag intog under tisdagen utställningsytorna på Chalmers studentkår när arbetsmarknadsmässan Charm slog upp portarna för 41:a gången. Men på grund av platsbrist har de ansvariga för mässan ändå fått tacka nej till flera företag som visat intresse att vara på plats.

– Intresset är jättestort, så vi måste tacka nej till ganska många företag, säger Annie Gjers, projektledare för Charm. 

– Det är ju kul för oss, samtidigt som det är lite jobbigt att behöva säga nej till de som vill komma hit och faktiskt träffa våra studenter.

Det saknas dock inte möjligheter att få kontakt med möjliga framtida arbetsgivare för de som är nyfikna.

De 150 företag som är på plats har sammanlagt över åtta miljoner anställda världen över.

Och många av de studenter som rörde sig runt i korridorerna bland montrar och godisskålar hoppades att få in en fot hos möjliga framtida arbetsgivare.

– Vi är här för att kolla efter företag och om man kan få något sommarjobb, säger Henrik Fahlgren som studerar datateknik på Chalmers.

– Och så kollar vi vilka företag som kan vara intressant när vi är klara. Det finns jättemånga företag som vi inte har tänkt på tidigare för alla ser man inte på stan och då är det ganska smart att gå hit för då ser man de som är osynliga, säger Agnes Rohlin som också hon studerar datateknik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista