Nyförvärvet i Färjestad Antti Tyrväinen (t.v.) jublar. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Nyförvärvet i Färjestad Antti Tyrväinen (t.v.) jublar. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Färjestad-Frölunda 2-1

Förlust för Frölunda i Karlstad

2:43 min

Förra mötet med Färjestad slutade med en storseger för Frölunda. Den här gången fick Karlstadpubliken se ett annat Färjestad - som tog revansch och vann med 2-1.

Färjestad hade revansch att utkräva. I det senaste mötet i Karlstad, den 9 januari, kom hemmalaget ingen vart och Frölunda åkte hem till Göteborg med 6-0 i bagaget.

Värmlänningarna lyckades bättre på tisdagen.

Tack vare mål av Niklas Arell och Joel Eriksson Ek blev det seger med 2-1, efter en övertygande insats.  

I slutet av den första perioden satte Mikael Johansson fart (nåja) i egen zon och tråcklade sig förbi allt Frölunda slängde mot honom. Johansson avslutade soloräden med att titta upp och lägga pucken på Arells klubba. Direktskottet satt i krysset och betydde 1-0 för Färjestad.

Den andra perioden började med att Eriksson Ek sköt i ribban för Färjestad men sedan tog Frölunda över - fram till en avslutande och mäktig men resultatlös press från hemmalaget.

En träff i målramen räckte inte för Eriksson Ek. Efter att Färjestad pressat ned gästerna djupt i egen zon fångade JVM-spelaren upp pucken bakom mål, tog sig in framför Frölundamålvakten Johan Gustafsson och satte 2-0.

Det var en buffert hemmalaget behövde. När Frölunda fick chansen i numerärt överläge strax därpå reducerade Henrik Tömmernäs, med sitt sjunde powerplay-mål för säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista