Sven Wollter
1 av 2
Sven Wollter ser fram emot vad han tror blir sin sista uppsättning på Stadsteatern. Foto: Madeleine Blidberg /SR Foto: Madeleine Blidberg/SR
Driving Miles, pressbild med Sven Wollter. Foto: Ola Kjelbye
2 av 2
Sven Wollter under repetitionerna av Driving Miles. Foto: Ola Kjelbye Foto: Ola Kjelbye, Stadsteaterns pressbild

Wollters avskedsföreställning på Stadsteatern

2:40 min

Fyllda 82 är Sven Wollter högaktuell igen. Han romandebuterar i vår och på fredag har han premiär med en ny pjäs på Göteborgs Stadsteater. 

Sven Wollter är tillbaka på Stadsteatern tillsammans med sex musiker och Henning Mankells berättelse om det roliga och gripande mötet mellan den norske skrothandlaren Steinar och jazzlegenden Miles Davis.

– Det är min avskedsföreställning på Stadsteatern. Det började med att jag pratade olika projekt med Eva Bergman. Det var hennes förslag att vi skulle göra Hennings pjäs om Miles Davis, säger Sven Wollter.

– Det är en fascinerande historia. Inte bara om en musiker utom om konsten, minnen, livet och om hur det är att vara en människa, säger han och fortsätter:  

– Driving Miles handlar både om två personer från skilda världar och om en människas möte med Miles Davis musik. Ett möte som plötsligt och oväntat tar tag i den norske skrothandlaren och får honom att formulera sig och tala om musiken, livet och döden, berättar Sven Wollter.

Regissör är Eva Bergman. Premiär på Stadsteatern på fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista