Många hade frågor när de tillfälliga bostäderna som planeras i Västra Göteborg presenterades.
Många hade frågor när de tillfälliga bostäderna som planeras i Västra Göteborg presenterades. Foto: Anders Hagström/Sveriges radio

Fullsatt på möte om bostäder för flyktingar

2:11 min

Många hade åsikter när planer på tillfälliga bostäder för flyktingar presenterades.

Igår hölls det första av flera informationsmöten om Göteborgs planer att bygga tillfälliga bostäder för flyktingar på 12 platser i staden. Två av dem planeras i Västra Göteborg där gårdagens möte hölls.

Och stämningen var stundtals irriterad på mötet.

Många frågor som ställdes från publiken handlade om säkerheten och om att ett av boendena planeras i ett grönområde.

– Det här är en jättekänslig fråga och jag förstår att det berör väldigt många människor och att den påverkar ens livsmiljö på ett sätt som man inte tycker om, säger Magnus Sigfusson, fastighetsdirektör vid Göteborgs stad.

– Samtidigt är vi i en situation där vi inte kan välja om vi ska jobba med den här frågan. Vi måste ta hand om de här människorna. Det är ett ansvar vi har.

Flera av mötesdeltagarna uttryckte en oro för att planerna redan är spikade och att kommunen presenterar ett färdigt förslag.

Men så är det inte, enligt Magnus Sigfusson.

 – Nej, inte alls. Vi är ute för att informera om vad vi gör, veta mer om olika platser och tala om att detta händer just nu. Så småningom kommer det en formell bygglovsprocess, men där är vi inte än. Vi har en grov idé bara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista