Polisbil.
Foto: Lasse Nilsson/Sveriges Radio.

Fyra anhållna för mordförsök

"Misstänkta för delaktighet i mordförsök"
0:47 min

Under morgonen utfördes en polisinsats på sex olika adresser i nordöstra Göteborg. Sex män hämtades till förhör där fyra av dem är anhållna för mordförsök.

De fyra männen är misstänkta för delaktighet i ett mordförsök i Angereds centrum i augusti i fjol

– De här är fyra yngre män som var anhållna i sin utevaro utav kammaråklagare Stina Lundkvist. Hon hade även tagit beslut om att två stycken män skulle hämtas till förhör i ärendet, berättar Thomas Fuxborg, presstalesman hos polisen.

Vad kan man säga om de som hämtats till förhör?

–Förhören pågår just nu, detta har ju skett relativt nyss. De här fyra som anhållits i sin utevaro, de är ju misstänka för delaktighet i mordförsöket.

De två männen som förhördes släpptes under eftermiddagen.

De fyra anhållna männen misstänks vara inblandad i skjutningen i Angereds centrum.
Den 16 augusti förra året sköts en 20-årig man bakom Blå stället. Han var nära att dö men räddades till livet och har nu handikappande skador.

Polisen säger sig ha en bra bild av vad som inträffat. Skjutningen ska inte ha med pågående gängkonflikter att göra. Alla sex männen är i 20 årsålden och bor i nordöstra Göteborg. De är alla kända av polisen och en del har tidigare dömts för grova brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".