Bild på en polisbil. Foto:Andreas Kron/Sveriges Radio
Foto: Andreas Kron/Sveriges Radio

Två explosioner i Göteborg

Det har varit två explosioner i Göteborg under natten. Polisen utesluter inte att det finns samband mellan explosionerna.


Den första inträffade i ett flerfamiljshus på Trestegsgatan i Lunden vid halv tre på natten.

Polisen larmades efter att en person hade hört en hög smäll. Polisen kunde konstatera att en explosion hade skett i begränsad omfattning i en av lägenheterna i flerfamiljshuset.

En man i 35-års åldern var i lägenheten när det small, men ingen ska ha kommit till skada. Han är känd av polisen sedan tidigare. Polisen spärrade av platsen och gör under fredagen en teknisk undersökning av lägenheten.

Några minuter senare, strax innan 02:45 på natten, exploderade ett okänt föremål på en balkong till en lägenhet på Kummingatan i Angered. Balkongen blev helt förstörd och flera rutor till lägenheten gick sönder men de två personer i 25-års åldern, en man och en kvinna, som befann sig i lägenheten skadades inte. Båda två är kända av polisen sedan tidigare.

Också den platsen har spärrats av och polisen genomför en teknisk undersökning där.

Polisen rubricerar båda explosionerna som mord alternativt dråpförsök.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista