En blå buss framifrån
Västtrafik har fullt upp med att söka bussar som ersättning för tågen. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Ont om ersättningsbussar

3:11 min

Många pendeltåg står stilla sedan branden i ett teknikhus i helgen. Men Västtrafik har svårt att få in tillräckligt många ersättningsbussar.

Västtrafik har haft ett krismöte i eftermiddag kring hur man ska få tag i tillräckligt många bussar och chaufförer för att kunna gå in och täcka behovet av bussar som ersättning för dom pendeltåg som inte kan gå nu. 

– Vi jobbar på att få fram ännu fler bussar. Idag har vi haft 25 och i morgon räknar vi med att få tag i 40. När det händer så här stora stopp så får man försöka få in turistbussar och allt som finns, säger Michael Olsson, trafikchef Västtrafik. 

Ca 150 avgångar måste ersättas med buss. 

Tågtrafiken på Bohusbanan sträckan Göteborg-Ytterby är helt inställd.  Alependeln mellan Göteborg och Älvängen är inställd. Endast var femte tåg går som planerat på sträckan Göteborg-Trollhättan, övriga tåg vänder i Trollhättan eller Älvängen och ersätts med bussar. 

Enligt Trafikverket är prognosen mellan fyra och sex veckor innan tågtrafiken kan fungera som vanligt. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista