Madeleine Örtbrant i sin stängda resturang
1 av 2
Madeleine Örtbrant i sin stängda resturang Foto: Hasse Andersson/ Sveriges Radio
Resturang OAKLEYS avstängd efter brand
2 av 2
Resturang OAKLEYS avstängd efter brand Foto: Hasse Andersson/Sveriges Radio

Röklukten stänger affärer i saluhallen

0:50 min

Gårdagens brand i Saluhallen Briggen innebär att ett flertal butiker och restauranger är tvungna att hålla stängt på grund av röklukten som fortfarande sitter kvar i väggarna.

Det var igår som en brand uppkom i en restaurang i Saluhallen Briggen på Andra Långgatan i centrala Göteborg. Brandmän från fem enheter var på plats för att släcka branden som man tror uppkom i köket på resturang Oakleys där det pågick renoveringsarbeten.

Brandmännen fick branden snabbt under kontroll. Men den kraftiga röken spred sig till närliggande affärer i Saluhallen Briggen som igår fick stänga helt.

Idag kan hälften av affärerna hålla öppet medan andra får hålla stängt ett par dagar till på grund av röklukten. Matvaror för många tusen kronor har kommit till skada, men man tror att försäkringsbolaget ska täcka åtminstone en del av kostnaderna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista