Tre personer tittar på en datorskärm.
1 av 3
Årets turnering drog rekordpublik. Foto: Madeleine Blidberg/SR
Två killar i 20-25 års åldern
2 av 3
Alexander Gabrielsson och Gabriel Wettby är några av arrangörerna bakom den stora spelturneringen. Foto: Madeleine Blidberg/SR
Många som sitter framför datorskärmar
3 av 3
Turnering i datorspelet Super Smash Bros drog rekordpublik. Foto: Madeleine Blidberg/SR

Intensiv spelhelg drar rekordpublik

1:23 min


Omkring 800 personer från hela världen har samlats i Eriksbergshallen för Europas största turnering i datorspelet Super Smash Bros.

 

Hela helgen sitter deltagare från bland annat Zimbabwe, USA, Japan och Kuwait och spelar frenetiskt.
Arrangören Alexander Gabrielsson förklarar varför datorspelet drar så mycket folk:

– Dom är väldigt svåra att spela on-line så man måste nästan åka och träffa varandra. Men när vi började för fem år sedan var vi inte så många. För två år sedan var vi 200 spelare och förra året var vi 400 spelare och nu är vi 800 spelare. Så det sprider sig mun mot mun och via sociala medier.

Ungdomar från Göteborgs stads Ungdomssatsningen är med och arrangerar turneringen. Yngst bland dom är 20-åriga Gabriel Wettby om vad som är så lockande med spelet.

– Det är utmaningar hela tiden och du kan alltid utvecklas. Det roliga är att den du spelar med blir också bättre. Spelet är inte begränsande utan det tillåter dig göra nästan vad som helst.

 Det var inte så många tjejer på plats i Eriksbergshallen under lördagen.

Men under lördagskvällen anordnas ett särskilt event bara för tjejer som arrangören hoppas ska dra mellan 15 och 20 personer.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista