Suleyman Yüksel står inne i sin restaurang på Allum
Suleyman Yüksel är ägare till en pizzeria inne på köpcentret Allum. Foto: Victor Pandurescu / Sveriges Radio

Mat för tusentals kronor förstördes när Allum hölls stängt

1:52 min

Förlorade intäkter för butiksägare var en av konsekvenserna efter bombhotet i köpcentrat Allum i söndags. En av de påverkade är Suleyman Yüksel äger en pizzarestaurang i köpcentret.

Han har förlorat minst 40 000 kronor efter gårdagens utrymning men vet ännu inte ifall han kommer få någon ersättning via sitt försäkringsbolag.

– Jag snackade med mitt försäkringsbolag i morse och de skulle återkomma till mig. De var inte vana med de här händelserna riktigt, säger han.

Men trots att denna typ av händelser inte hör till vardagen gick utrymmningen av köpcentret enligt planen. Håkan Pekkari är Centrumchef på Allum och är han är nöjd med polisens insats och att köpcentret bara tvingades hålla stängt i drygt fyra timmar. Han har också förståelse för kundernas situation.

– Det kan bli viss frustration. Någon har planerat att handla men fick inte med sig matvarorna, eller skulle äta eller köpa ett par jeans. Sen blev det inte så, säger han.

En av de som inte fick sina ärenden uträttade igår vad Gunilla Holmqvist.

– Jag kom precis när det var utrymt för att hämta ett par undanlagda gardiner men det gick ju inte. Och sen gick det inga bussar till stan så jag fick faktiskt ta tåget, säger hon.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista