Kärralund förslag flyktingboende.
Förslag flyktingboende Kärralund. Bild: Göteborgs Stad.

Flyktingboende kan öppnas även för andra

1:23 min

Ledande politiker i Göteborg öppnar nu för att även andra som har det svårt på bostadsmarknaden ska kunna bo i de tolv föreslagna boenden, i första hand tänkta för flyktingar.

 

Synpunkter har också kommit till kommunen om att det blir för många boende på varje ställe. Så de tidigare tolv föreslagna boendena kan bli både mindre och fler.


Socialdemokraten Jahja Zeqiraj är ordförande i kommunens fastighetsnämnd:

– Vi ser att många medborgare kommer in med synpunkter på just att bra att ni jobbar med frågan men vi måste ha mindre antal boende på varje plats.

– Vilken plats det blir får vi ju se men det har vi tagit till oss.

En följd av detta blir att istället för flyktingboende på tolv platser blir det på betydligt fler ställen?

– Ja det kan det bli. Vi har inte fått ett förslag ännu från våra tjänstepersoner, men så kan det bli och så tycker jag det borde bli. Men vi måste bereda den här frågan.

Jahja Zeqiraj öppnar även för att andra personer, förutom flyktingar, som har det svårt på bostadsmarknaden också ska kunna bo i de nya tillfälliga boenden kommunen ska bygga.

– Det är en idé som vi har också fått till oss om att se nu till när vi har möjligheten att blanda upp de här boendena med fler grupper, för det är fler grupper som har behov av bostäder. det kommer vi försöka göra.

Det kan vara studenter och så att säga vanliga svenskar som har bott här länge?

– Alla grupper egentligen som har behov av bostad. Det får vi se om det är möjligt utifrån lagstiftningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista