Polisens avspärrningstejp framför fastighet där det brunnit.
Lägenheten ligger i fastigheten på bilden. Foto: Markus Bergfors

Explosion i lägenhet på Hisingen

1:10 min

En häftig brand har inträffat i en lägenhet vid Bräcke. Branden har börjat som en explosion, säger polisen till P4 Göteborg.

Händelsen har inträffat i en lägenhet på ett boende som drivs av Bräcke Diakoni på Edvard Rodhes väg. Räddningstjänst, ambulans och polis kallas till platsen.

– En lägenhet i ett gruppboende är helt utblåst. Någon form av explosion har förevarit i lägenheten men vi har ingen aning vad det är för explosion och ingen person är skadad, säger Hans Lippens, presstalesperson på Polisen.

En person har lämnat platsen efter explosionen och Polisen har sedan anträffat mannen i ett närliggande skogsparti och personen hörs nu för att få ett klarläggande av vad som inträffat. Det är oklart om det funnits ytterligare personer inne i lägenheten vid tillfället för händelsen. 

Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen allmänfarlig ödeläggelse. Lägenheten och fastigheten kommer att spärras av. En teknisk undersökning genomförs så fort platsen är säker.

Lägenheten låg i ett boende med sexton lägenheter för barn och unga med särskilda behov, säger Lennart Ryberg, fastighetsförvaltare på Bräcke Diakoni.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista