Gymnasieeleven Emma Ahlin som gjort ekologiska crêpes och regionchefen John Cederquist på UF-mässan i Göteborg. Foto: Markus Bergfors / SR
Gymnasieeleven Emma Ahlin som gjort ekologiska crêpes och regionchefen John Cederquist på UF-mässan i Göteborg. Foto: Markus Bergfors / SR

Driftiga gymnasieelever ställer ut sina företagsidéer

3:17 min

Unga företagare finns det gott om i stan när Ung Företagsamhet Göteborg ordnar mässa för 29 gången. 1300 gymnasieelever är samlade idag och imorogon på Svenska Mässan för att visa upp sina företag.

En av dessa elever är Emma Ahlin från L M Engströms Gymnasium som är där med sitt företag som säljer ekologiska crêpes. Hon berättar att det betyder mycket för dem att få ställa ut och och visa upp deras företag. Hon kan bra tänka sig fortsätta med företagandet. 

- Det har ju funkat väldigt bra så det skulle vara kul att pröva på det i verkligheten, ute i världen, berättar Ahlin.

Mässan och företagandet är en del av elevernas undervisning och de började jobba med sina företag så sent som i höstas. 

Regionchefen för Ung Företagsamhet i Göteborgsregionen, John Cederquist, berättar att det är ett tillfälle för eleverna att både presentera och sälja sina idéer och även för Göteborg att upptäcka det driv som finns på gymnasieskolorna. Han tror också företagandet kan vara bra mot ungdomsarbetslösheten.

- Det utvecklar kompetenser hos eleverna som är väldigt viktiga för arbetsmarknaden, som självförtroende, samarbete, problemlösning och framförallt kreativitet, säger Cederquist.


Markus Bergfors
markus.bergfors@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista