Blåljus på ett utryckningsfordon Foto: Pontus Lundahl/TT
Foto: Pontus Lundahl/TT

En person anhållen för dödsmisshandeln i Partille

3:02 min

En person är anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord alternativt dråp på den man som misshandlades till döds i Partille i går kväll. 

En man i 40-årsåldern fördes svårt skadad till sjukhus efter att ha misshandlats med ett tillhygge i Partille på måndagskvällen. Mannen avled senare av sina skador.

Det var strax före klockan 18 igår som polisen fick larm från ett vittne om att en person sprang runt med ett tillhygge på Oluff Nilssons väg i Partille och att en person blivit misshandlad. 

När polisen kom till platsen hittade de en man som låg på marken. 

– Det har utövats våld mot honom på något sätt, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen region väst. 

Det handlar om en man i 40-årsåldern och hans skador bedömdes som så allvarliga och han fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset. Där avled han senare.

Vilken sorts tillhygge som använts var inledningsvis oklart.

Enligt GP blödde mannen kraftigt ur bröstet när han hittades. Vittnen uppger för tidningen att de försökte stoppa blodet genom att trycka en handduk mot bröstet. Men det är uppgifter som polisen inte vill bekräfta. 

En person är nu anhållen i sin frånvaro, säger Polisens presstalesperson Stefan Gustavsson till P4 Göteborg. Polisen har under förmiddagen sökt efter en bil som försvann från platsen i samband med händelsen. Det handlar om en grå bil av mindre modell och polisen utesluter inte att det handlar om flera gärningsmän. 

– En del vittnesmål säger att det möjligtvis kan ha suttit någon i bilen medan misshandeln pågick. Det håller vi på att kontrollera, säger Peter Adlersson. 

Den anhållne söks nu av polis men har ännu inte frihetsberövats.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista