Två personer miste livet i skottlossningen på restaurangen på Vårväderstorget i mars. Foto: Josipa Kesic/Sveriges radio
Två personer miste livet i skottlossningen på restaurangen på Vårväderstorget i mars. Foto: Josipa Kesic/Sveriges Radio

Ett år sedan morden på Vårväderstorget

1:42 min

På fredag är det ett år sedan skjutningen på Vår krog och Bar på Vårväderstorget där två personer sköts ihjäl och åtta skadades.

Ännu är ingen dömd för dådet och flera boende i Biskopsgården som vi har pratat med menar att polisen borde snabbat på arbetet med den här utredningen. 22 årige Anton jobbar på Vårväderstorget och han tycker att de skyldiga borde dömts för länge sedan.

– Ja det tycker jag, men det är svårt att bara säga att det bör gå fort, men det är klart att jag tycker att mördare eller ett gäng av mördare inte ska gå fria för det de gjort.

Polisen har jobbat intensivt med den här utredningen och det är en av de största utredningarna i Västra Götaland hittills där det är ingår flera andra fall och där det är tre åklagare inblandade.

Där ingår också dödskjutningen i Brämaregården på Hisingen där en 52-årig man dog och så skottlossningen vid Jaegerdorsffplatsen i Majorna där två person sköts i huvudet som dock överlevde. Men nu börjar polisens arbete närma sig ett slutskede. Robert Karlsson är chef för utredningsenheten vid polisen i Göteborg:

– Just nu håller man på med att paketera den utredningen eller de delar som ingår. Det blir en ganska lång rättsprocess eftersom det är ganska många brott, allvarliga brott, mycket mycket omfattande material som ska gås igenom.

Det är åtta personer som sitter häktade för dådet på Vår krog och bar. Redan några timmar efter skottlossningen greps tre personer i Majorna i en bil där man också hittade fyra skjutvapen. Sedan har de resterande gripits under förra året och början av det här året. Robert Karlsson menar att de har bra med material inför rättegången men hur det blir i slutändan är det svårt att säga.

– Vi är övertygade om att de personer som sitter häktade i de olika utredningar vi har, så har vi rätt personer sittandes här. Sen är det åklagare som bedömer om det ska väckas åtal och en domstol som tar ställning till om det är tillräckliga skäl.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista