Clara Henry sitter och tittar i telefon på tåg
Clara Henry lägger ifrån sig telefonen på kvällarna i två veckor. Foto: Foto: IF.

Clara Henry lägger ifrån sig telefonen

2:16 min

Sju av tio har svårt att sova, och en av anledningarna är alla telefoner och plattor som vi har med oss i sängen. Nu lägger Clara Henry och flera andra sociala mediekändisar ifrån sig skärmarna på kvällarna. 

Sju av tio har ibland svårt att sova enligt en ny undersökning från försäkringsbolaget IF och ett av skälen är alla surfplattor, telefoner och sociala medier som vi har med oss i sängen. Sömnsvårigheterna kan både leda till sämre hälsa, fler olyckor och krackelerade relationer.

I ett experiment lägger nu ett antal sociala mediekändisar i två veckor ifrån sig plattan och telefonen mellan kl 22 på kvällen och 06 på morgonen. En av dem är videobloggaren och sociala medie-kändisen Clara Henry. 

– Jag har kört på i två dagar nu. Men igår morse skulle jag gå upp klockan fem på morgonen och eftersom jag inte har någon vanlig väckarklocka så bröt jag det.

För en som använder sociala medier inte bara för nöjes skull, utan också som ett verktyg och som har närmare en miljon följare i sociala medier har det minst sagt varit en utmaning. 

– Igår klockan fem i tio när jag lade mig i sängen och började kolla mina meddelanden insåg jag att jag bara hade fem minuter på mig. Så jag hetskollade snabbt instagram och klockan 22 lade jag ifrån mig telefonen och tänkte att jag kanske borde prioriterat mailen istället. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista