Ett år efter dödskjutningarna på Vårväderstorget.
Det är lugnt nu på torget. Foto: Josipa Kesic

Krogägaren minns skottdramat

1:20 min

På fredag är det ett år sedan skottlossningen på restaurang Vår Krog och Bar på Vårväderstorget. Två män gick in i restaurangen och började skjuta omkring sig med automatvapen. 

Krogägaren Osman Can minns det som hände för snart ett år sedan men han vill helst inte tänka på det. Just den kvällen sände de en fotbollsmatch, Champions League som många kom för att se. Men så började det skjutas med automatvapen inne i restaurangen och kvällen slutade med att två unga män dog och 8 skadades.

– Jag kom fem minuter efter, det var kalabalik, blod överallt och det luktade krutrök, säger Osman Can.

Inne i lokalen var det mycket som blev förstört och det blev många skotthål. Restaurangen fick hålla stängt i över en månad. Men nu verkar allt återgå till hur det

Nu jobbar man på som vanligt och det tog inte lång tid innan det mesta återgick till det normala på torget.

– För varje dag blir det bättre och bättre, säger Osman.

Det har varit väldigt lugnt på torget ända sen skottlossningen, det tycker även skomakaren Jack Yakob som är granne med Vår krog och bar.

– I början tappade vi några kunder, det är fortfarande några som inte vill komma tillbaka på grund av det som hänt, säger Yakob.

Osman vill se framåt och menar att resturangen är det han lever av och därför har han egentligen inget annat val än att jobba på.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista