fgg
gfgf

Bolagsupplysningen lurar till sig kunder

1:20 min

Sofi Svahn fick en faktura på 4845 kronor efter att ha fyllt i en blankett om adressändring. Hon vill nu varna andra för oseriösa aktörer. 

Sofi Svahn driver enskild firma inom media sedan länge. I samband med flytten i höstas läste hon inte det finstilta på blanketten. Både loggan och utformningen på blanketten från Bolagsupplysningen liknade svenska myndigheter. Hon skrev under och skickade tillbaka. Men det visade sig istället vara ett kontrakt för att exponeras på en hemsida. Hon känner sig lurad och har polisanmält företaget för bedrägeri.

– Det är uselt, dåligt av dem att medvetet vilseleda företagare såhär, säger Sofi Svahn. 

I dagarna har hon fått en faktura från Bolagsupplysningen, med säte i Estland, på 4845 kronor. Om hon inte betalar tillkommer en påminnelseavgift och i slutändan går ärendet till bolagets egna inkassoföretag.

 – Man vill göra rätt för sig och inte hamna i något register, säger Sofi Svahn.

Hon har både bestridit fakturan och polisanmält företaget. Mer kan hon inte göra. Men samtidigt oroar hon sig för vad som kan hända framöver om hon fortsätter vägra betala.

P4 Göteborg har både ringt och mejlat Bostadsupplysningen med säte i Lettland, men de har via e-post meddelat att de inte vill svara på några frågor och avböjt att kommentera.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista