Artisten Jamie Meyer
Jamie Meyer från musikvideon "Holy Ground to me". Foto: Foto: Patric Ullaeus

Världsartist hyllar Hisingen

2:23 min

Artisten Jamie Meyer bor nu i USA, men han växte upp med sin mormor och morfar på Väderkvarnsgatan i Kville på Hisingen. Nu hyllar han sina gamla gator i en ny musikvideo med låten "Holy Ground to me"

– Min mormor och morfar gick bort ganska tätt inpå varandra häromåret. Och när jag var hemma hos dem och packade ihop alla deras saker tog jag ett kort och lade upp på Instagram med texten: "What looks lika a dead end street to you is holy ground to me". Och det blev sedan början på låten.

Jamie Meyer lever nu i Nashville, Tennesse och efter genombrottet 2002 i tv-programmet Popstars har han släppt flera skivor och turnerat med bland annat Glenmark, Eriksson & Strömstedt. Han vann Svensktoppen nästa 2013, har fått låtar specialskrivna till sig av Bryan Adams och vunnit pris för best singer/songwriter på Los Angeles music awards. Men Hisingen kommer alltid ligga honom varmt om hjärtat.

– Min morbror och hans tjej äter på Tildas var och varannan dag så jag är väldigt ledsen att jag missar måltiderna där.

Här kan du se musikvideon: Jamie Meyer - Holy Ground to me

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista