Leif Wivatt. Foto: Charlotte Peterzéns/Sveriges Radio
Leif Wivatt. Foto: Charlotte Peterzéns/Sveriges Radio

Fem nya låtar på Wivatts lista

En ny fredagsmix med nyutgivet från singer/songwriters garnerat med en öppningslåt från ett snart Sverige-aktuellt bluesrockband. 

Här finns låtarna att lyssna på!

Rival Sons - Hollow Bones pt 1

Det här allt mer omtalade bluesrockbandet bildades i Long Beach, Kalifornien 2008 av sångaren Jay Buchanan, gitarristen Scott Holiday, trummisen Mike Bailey och basisten Robin Everhart. Med albumen Before The Fire (2009), Pressure And Time (2001) och Head Down (2012) fick de en allt större publik och de har inte minst fått den tack vara styrkan som liveband. Från 2013 är Dave Beste ny basist och Rival Sons kom med albumet Great Western Valkyrie (2014) vilket nu i vår följs av Hollow Bones. Producent är Dave Cobb. I sommar ser vi Rival Sons som ett av förbanden på Black Sabbaths The End-turné, en världsturné som bland annat tar dem till Friends Arena 9 juli.

Bat For Lashes – In God´s House

Stämningsfullt från brittiska sångerskan Natasha Khan, född i London 1979 med pakistansk far och en engelsk mor. Vid fem års ålder flyttade familjen till lilla samhället Rickmansworth, Hertfordshire. Under artistnamnet Bat For Lashes albumdebuterade hon 2006 med Fur and Gold ,redan 2007 nominerades den till Mercury Music Prize och 2008 nominerades hon till två BRIT Award. Det andra albumet Two Suns kom 2009 och nådde högt på den brittiska albumlistan. 2012 släpptes tredje albumet, The Haunted Man, som föregicks av singelhiten Laura. Sommaren 2013 spelade Natasha med sitt band på Way Out West och nu i juli kommer nya albumet The Bride varur det här är första singeln.

Matt Corby – Sooth Lady Wine

En australisk singer/songwriter, född 1990, som växte upp i en gospelmusikmiljö och turnerade med kyrkoband för att sedan landa  i final i hemlandets talangtävling Idol. Matt Corby släppte på kort tid ut fem EP-skivor där flera låtar blev stora radiohits och gjorde därefter i Los Angeles ett misslyckat försök till lansering via Atlantic Records. Så först nu i vår kommer han med sitt första riktiga album. Han har ett folk- och soulartat sound med skön stämning som på den här singeln ur nya albumet Telluric. Matt ger spelningar på mindre ställen i Sverige nu i mars, bland annat på Pustervik i Göteborg.

Carter Sampson –Wilder Side

Denna Oklahoma-födda singer/songwritern har ett sound som påminner om det från det tidiga 1970-talets kaliforniska countryrockstil modell The Flying Burrito Brothers eller Linda Ronstadt . Carter Sampson fick 2008 uppmärksamhet för sitt tredje album Good For The Meantime och efter en EP 2011 var det i januari i år äntligen dags för nytt album. För finansering av albumet har hon vänt sig till sina fans i en så kallad crowdfunding .Tio originallåtar från Carter och inspelad med enbart Oklahomamusiker, bland dem John Moreland och för andra gången med hjälp av multiinstrumentalisten Travis Linville som producent.

Sturgill Simpson – Brace For Impact (Live A Little)

Han har en bakgrund i egna bluegrass-bandet Sunday Valley hemma i Kentucky under 00-talet men satsade på en solokarriär med albumet High Top Mountain 2013. Producent var Dave Cobb och bland studiomusikerna fanns pianisten Hargus "Pig" Robbins och gitarristen Robby Turner, den senare gitarrist hos Waylon Jennings. Och det är i Waylons hårdföra countrystil Sturgill Simpson rör sig, men har hittat en egen stil med texter inspirerade av poesi och romaner. Även andra albumet Metamodern Sounds in Country Music producerades av Cobb. Med det albumet i ryggen gjorde han flera svängar till Europa och spelade bland annat på Way Out West 2015. Nu i april kommer ännu ett album, självproducerade A Sailor´s Guide To Earth där han bland annat kommer att ha med The Dap-Kings. Här är han i ett lite annorlunda sound jämfört med tidigare i första singeln ur albumet.

 

 

 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista