Suzanne Osten.
Suzanne Osten. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Suzanne Ostens barnfilm barnförbjuds - hör henne i P4 Göteborg

3:05 min

Suzanne Ostens nya barnfilm "Flickan, mamman och demonerna" har barnförbjudits av Statens Medieråd, vilket regissören har överklagat. Hör henne här i P4 Göteborg.

Suzanne Osten är i Göteborg för ett samtal ikväll på Stadsmuseet om teater och delaktighet i samband med en smygtitt med Stadsmissionens teatergrupp RÖST. Premiären av uppsättningen, som handlar om utsatta människors berättelser från Rosenlund, äger rum den 15 maj på Stadsmuseet.

Men det som det talas mest om när det gäller den omdebatterade regissören är hennes nya barnfilm "Flickan, mamman och demonerna" som handlar om hennes egen uppväxt med en psykiskt sjuk mamma. Filmen har barnförbjudits av Statens Medieråd med motiveringen att filmen kan vara "till skada för välbefinnandet för barn under 15 år".

 – Det här är ju bara spekulationer. Demonerna i filmen är ju zombies, och det gillar ju barn. Titta bara på Halloween. Det realistiska är att mamman är upptagen med annat, att hon inte är kontaktbar. Och jag tror att det är det som medierådet blir rädda för.

Sveriges Radio har bjudit in Statens Medieråd för en debatt med Suzanne Osten, men de har valt att inte medverka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista