FI:s Soraya Post. Foto: Ylva Nilsson/SR Göteborg
Arkivbild på Soraya Post. Foto: Ylva Nilsson/SR Göteborg

Soraya Post: Ett slag mot demokratin

"Får förbereda oss på att Bryssel är en utsatt stad"
3:41 min

EU-parlamentarikern Soraya Post(FI) befinner sig på plats i Bryssel och fick nyheten om explosionerna när hon var på väg till parlamentet.

– Jag var hemma i min lägenhet på väg ut till parlamentet när jag fick reda på det här. Och kände bara att det är en tokig värld vi lever i. Det är så mycket hat och jag känner rent så där att vi måste möta hatet med kärlek.

– Jag känner sorg, dessa oskyldiga människor som har fallit offer för ett så obeskrivligt hat. Alla dessa anhöriga.

Var befinner du dig nu?

–Nu är jag på parlamentet på mitt kontor. Och här på parlamentet har man höjt säkerhetsnivån till orange och gett instruktioner om att inte lämna bygganden

Vad betyder nivå orange?

– Ja, det är en förhöjd säkerhetsnivå som betyder större kontroller och det har man satt in nu. Samt instruktion om att inte lämna byggnaden och inte gå ut.

– Den här tunnelbanan ligger ju alldeles i närheten, jag se den från fönstret. Och ser fullt av blåljus, jag hör sirener hela tiden, brandkår, polis, ambulanser. Det är väldigt skakande.

– Samtidigt så tänker jag att, man uttalade ju att det skulle komma en hämndaktion när man gjorde tillslaget förra veckan. Jag tror att vi får förbereda oss faktiskt på att Bryssel är en utsatt stad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".