Utrikesterminalen Landvetter flygplats
Arkivbild från utrikesterminalen på Landvetter flygplats Foto: Ivar Huntington/SR

Så påverkas säkerheten i Göteborg

Swedavia och polisen förstärker sin närvaro med personal på Landvetter flygplats efter attentaten i Bryssel där flera personer har dödats och många skadats.

Det har under morgonen skett två explosioner på Brysselflygplatsen Zaventem och en explosion vid en tunnelbanestation nära EU-rådet.

Polisen har därför under förmiddagen förstärkt bevakningen på Landvetter flygplats.

Den förstärkta bevakningen av Landvetter flygplats innebär ökad närvaro och att polisen bland annat är mer observant och på så sätt  vill man öka tryggheten för både flygplatsens personal och resenärerna

På Stena Line säger presschefen Jesper Waltersson att man inte tar några egna initiativ, utan avvaktar direktiv från polisen och transportstyrelsen.

Det senaste är att rederiet inte fått några indikationer från svenska myndigheter om att ytterligare säkerhetsåtgärder ska vidtas efter det som hänt i Bryssel i dag.

Beskedet från Göteborgs Hamn är att man inte har gått upp i skyddsnivå utan ligger kvar på den lägsta.

Enligt polisens hemsida står man i kontinuerlig kontakt med Säpo, UD, MSB, Transportstyrelsen och Swedavia.

Uppdateras löpande under dagen!

Den svenska polisens katastrofregistrering är tillsvidare aktiverad efter explosionerna i Bryssel. Den nås via telefonnummer 114 14, knappval 9. Dit kan man ringa om man inte får kontakt med svenska anhöriga som kan befinna sig i Bryssel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".